úterý 9. srpna 2011

Velká aktualizace pro Windows MultiPoint Server 2011


Produkt Windows MultiPoint Server 2011 je mezi školami opravdu velice populární a to dokonce natolik, že některé z novinek nepočkaly do nové verze a Microsoft se je rozhodl vydat v rámci Update Rollup 1. Po několika týdnech testování nyní byla uvolněna finální verze, kterou si můžete zdarma stáhnout na této stránce: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26945. Jako existující i potenciální uživatele vás určitě zajímá, co tato velká aktualizace přináší nového, pak tedy čtěte dále.

Jednou z největších novinek (kterou ale bohužel u nás příliš nevyužijeme) že kompletní podpora pro Arabštinu a Hebrejštinu, což vzhledem k množství studentů, které tyto jazyky používají, je pochopitelné. Celkem je v současné době tedy kompletní lokalizace (systém + MultiPoint Manager) produktu Windows MultiPoint Server 2011 dostupná v 18 jazycích a tak více než 350 uživatelů jej může používat ve svém rodném jazyce. Čeština je prozatím dostupná jen v rámci lokalizace pracovního prostředí, ale snažíme se přesvědčit vývojáře, aby byla čeština jedním z dalších podporovaných jazyků.

Mezi další změny patří zejména oprava chyb a vlastností na základě zpětné odezvy od zákazníků a partnerů, lepší podpora nových zařízení, vylepšená správa připojených disků, profily pro řešení problému s pohybem myší, detekce vzdálených zařízení a řešení problému se zvukem v případě využití PS/2 stanice.

Jednou z dalších vlastností, která byla opravena je blokování použití nebo omezení přístupu k Internetu. V původní verzi se systém choval tak, že pokud jste toto omezení nastavili a MultiPoint Manager zavřeli, nastavení přestala být aktivní. A jak asi správně tušíte, toto chování bylo vylepšeno tak, že omezení zůstávají platná i po zavření MultiPoint Manageru.

Jak je vidět, novinek je na jednu aktualizaci poměrně dost a pokud si přejete v tomto produktu vidět nějakou další novou vlastnost, něco vám chybí nebo nefunguje, dejte nám vědět a my vaše požadavky předáme vývojářům přímo do sídla Microsoftu v Redmondu. Děkujeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat