pondělí 4. července 2011

TechEd Europe 2010 - den třetí

Třetí den TechEdu za námi a stejně jako včera byl nabitý zajímavými přednáškami a informacemi všeho druhu. Ve včerejším článku jsem vám zapomněl říci jednu zajímavost. Přednáška o bezpečnosti od Marcuse Murraye měla velice zajímavý začátek a Marcus si tím získal ihned respekt stovek posluchačů v sále. Zhruba půlhodinku před samotnou přednáškou totiž chodil s notebookem a jedním nejmenovaným prográmkem a skenoval nezabezpečené sítě a připojení. Výsledkem byl obrázek se seznamem názvů počítačů, jejich IP adres, MAC adres a hlavně uživatelských jmen a hesel. Ihned bylo vidět, jak se někteří poznávají a mění okamžitě svoje hesla. Mnohem zarážející ale je, že návštěvníky TechEdu jsou IT profesionálové a správci sítí i v mezinárodních korporacích....
Bohužel i dnes se konaly sběratelské hony po tričkách a zejména u stánků Office 2010 a Project 2010 bylo opravdu rušná, až bojovná nálada. Díky za to, že z davu nebylo slyšet české "Mám ho!", "Jakou chceš velikost?" nebo "Chceš černý nebo zelený?". Opět je ale s podivem, že se jedná o pracovníky v IT, kteří většinou berou nadprůměrné platy a jsou ochotni takto bojovat o reklamní tričko v hodnotě desetikorun :)

Každopádně dnešní první přednášku jsem měl vybranou od Johna Craddocka, což je poměrně starý pán s bílými vlasy. Nikdy, ale opravdu nikdy byste do něj neřekli, jaký má v oblasti IT přehled, jak hluboko zná mnoho technologií a jak dokáže držet krok s dobou. Navíc, je jeden z nejlepších prezentujících, které jsem kdy viděl a tak byl opět sál (ikdyž od 9:00) celý zaplněn.


Microsoft obecně rozděluje obtížnost svých přednášek na úroveň 200, 300 a 400. Přičemž platí, že 200 je takový obecný přehled, u 300 se jde už trošku do hloubky a 400 je opravdu hardcore přednáška, kde se chytá jen pár vyvolených. A právě John Craddock má na letošním TechEdu těch čtyřstovek poměrně dost a to i o nových technologiích jako je DirectAccess apod. Respekt.


První přednáška se týkala jak jinak než cloud řešení, ve které John upozorňoval na to, že cloud je sice trend a budoucnost, ale že není ideální se do něj vrhat bez rozmyšlení a posluchači mu vesměs dávali za pravdu. Mezi další dnešní moje navštívené přednášky patřila příprava infrastruktury pro nasazení BPOS/Office 365, představení Windows InTune (System Center Configuration Manager převedený do cloud prostředí), zajímavosti z vývoje BPOS/Office 365 a další.












Žádné komentáře:

Okomentovat