pondělí 4. července 2011

TechEd Europe 2010 - den první + minisoutěž

Tak jako loni se i letos v Berlíně koná největší Microsoft konference v Evropě - TechEd 2010. Během tohoto týdne tak bude mít více než 6000 IT profesionálů (akce je vyprodána) příležitost se naučit novým technologiím a popovídat si s odborníky na více než 650 přednáškách, workshopech a hands-on labech. A stejně jako minulý rok vám budeme přinášet fotoreportáž z této akce.

Na první den celé konference byla naplánována pouze jedna, za to velice důležitá, akce. A tou byla keynote (úvodní zahajovací slovo) celé konference. Té se zhostil Brad Anderson (Corporate Vice President, Management & Security Division) a potvrdil jen to, o čem se vědělo již předem – celá konference bude hodně zaměřena na cloud řešení. V rámci své prezentace uvedl a za pomoci svých kolegů ze společnosti Microsoft předvedl několik velice zajímavých řešení z cloud prostředí. Na ukázkách byly vidět řešení přesunu celé infrastruktury, platformy nebo jen určitého software do cloud prostředí. Pokud nechcete, aby vám v oblasti IT tzv. ujel vlak, určitě se o cloud technologie zajímejte. Téměř všechny IT společnosti vidí v tomto trendu budoucnost a tak mj. součástí keynote bylo i představení nových partnerství společnosti Microsoft pro cloud prostředí např. s HP, DELL, NEC, Citrix apod.


Před začátkem keynote také všechny účastníky v sále bavila čtveřice hráčů na XBOX s připojenou novinkou – Kinect. Jedná se o revoluční způsob ovládání konzolových her, kdy ovladačem jste vy sami. Kinect snímá vaše pohyby a přenáší je přímo do hry. I tuto novinku si samozřejmě mohou celý týden zájemci vyzkoušet. Od zítra už to bude ale ve vážnějším duchu….

Všichni jdeme sborem, za tou bílou šipkou...

Tak tady se to koná - Das Internationale Congress Centrum Berlin

Děvčata a chlapci u registrací se zatím smějou, netuší, že na ně venku čeká 6000 IT Pros.

Tak vás tady vítáme....

Spojení s rodinou doma (nebo servery v práci) musí být zachováno.

Pokud by vám tento týden v práci neco u IT nefungovalo, pomoci se nedočkáte. Všichni ajťáci jsou v Berlíně...

...a hrajou si.

Jedna z představených novinek - Hyper-V Cloud.

Stánek platinového sponzora - HP.

V pátek se tímto jeden šťastlivec odveze domů....ale jak???

A zase si hrajou.

Ochrana musí být.

A další platinový sponzor - DELL.

Skoro každý produkt Microsoftu měl svůj vlastní stánek....













A nyní slibovaná minisoutěž - kdo jako první do komentářů napíše, okolo čeho tak zajímavého ajťáci celý večer vytvářeli nepropustný dav, vyhrává brašnu na notebook s logem Microsoft.

Microsoft je všemocný, aneby vyjdete ven z konference v Berlíně a vidíte toto.

Žádné komentáře:

Okomentovat