pondělí 4. července 2011

Microsoft představuje významný update pro Windows Phone

Nový update pro Windows Phone s kódovým označením Mango uživatelům nabídne přes 500 nových funkcí. Ty zajistí ještě snadnější komunikaci, větší provázanost aplikací a rychlejší prohlížení webu prostřednictvím integrovaného internetového prohlížeče Internet Explorer 9. Windows Phone také přidá podporu dalších jazyků včetně češtiny a zpřístupní aplikace z Marketplace v dalších zemích včetně České republiky. Mango bude k dispozici pro stávající uživatele Windows Phone 7 zdarma formou softwarové aktualizace a na nových telefonech se objeví na podzim.

Komunikace: Rychlejší a snadnější připojení a sdílení
Díky potřebě být v neustálém kontaktu se svým okolím a mít zajištěný přístup k aktuálním informacím uživatelé smartphonů používají různé nástroje komunikace. Jde o běžné hovory, textové a e-mailové zprávy, rychlé zprávy, updaty stavu, tweety, check-iny, sdílení fotografií. Novinkou, kterou Mango přináší, je schopnost všechny tyto informace spojit s osobou či skupinou osob, a nikoli s aplikací, kterou musí používat.

Konverzace ve vláknech. Možnost přepínání mezi textovými či MMS zprávami, chatem na Facebooku a Windows Live Messengerem v rámci jedné konverzace.

Skupiny kontaktů. Seskupování kontaktů do přizpůsobitelných Live Tiles pro přehled o nejnovějších aktualizacích stavů, možnost rychlého posílání SMS, MMS, e-mailů nebo rychlých zpráv celé skupině přímo ze startovní obrazovky.

Větší provázanost se sociálními sítěmi. Informace z Twitteru a LinkedIn integrované do kontaktů, vestavěné check-iny na Facebooku a nový software pro rozpoznávání obličeje usnadňuje sdílení a označování fotografií na webu.

Propojená doručená pošta. Více e-mailových účtů v jedné schránce. Konverzace v režimu vláken pro snadnější správu a odpovídání na elektronickou poštu.

Zprávy a chat bez použití rukou. Vestavěná podpora převaděčů řeči do textu a naopak (dostupné jen ve vybraných jazycích).

Vylepšené aplikace
Nástroj App Connect ve verzi Mango umožňuje pokročilé vyhledávání a stahování aplikací. Vylepšené Live Tiles pak o aplikacích poskytnou aktuální informace, a to bez nutnosti je otevírat, protože okénka mohou být větší a obsahovat více informací.. Nová funkce multitaskingu pak uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi aplikacemi jednoduchým podržením tlačítka Zpět.

Chytřejší web
Plnohodnotný prohlížeč Internet Explorer 9 ve verzi Mango podporuje HTML5 a hardwarovou akceleraci grafiky pro výkonnější prohlížení webového obsahu ve vysokém rozlišení. Díky novým funkcím, které dokáží pracovat se zjišťováním polohy, fotoaparátem, mikrofonem a dalšími zařízeními, jsou novinkou i lokalizované informace v přímé souvislosti s místem, kde se uživatel nachází. Jednou z nich je funkce Local Scout. Poskytuje výsledky vyhledávání s vazbou na bezprostřední okolí uživatele a doporučuje restaurace, obchody a zajímavá místa v blízkosti. Vyhledávač Bing ve Windows Phone umožňuje vyhledávat obrázky, zvuky a hudbu za použití klávesnice, kamery a mikrofonu. Funkce Quick Cards pak poskytne k vyhledávaným produktům, filmům, událostem nebo místům krátký relevantní popis včetně souvisejících aplikací.

Posilování ekosystému
Ekosystém Windows Phone se od vydání mobilního operačního systému Windows Phone 7 trvale rozrůstá. Zatím je k dispozici kolem dvaceti zařízení s Windows Phone v pěti jazycích a v třiceti zemích, Marketplace dnes obsahuje více než 17 000 aplikací. Nedávno bylo oznámeno partnerství se společností Nokia a Mango ekosystém Windows Phone ještě posílí o partnerství se společnostmi Acer, Fujitsu a ZTE.

Mango bude v době svého vydání podporovat další jazyky včetně češtiny, polštiny, maďarštiny, ruštiny, řečtiny, brazilské portugalštiny, zjednodušené a tradiční čínštiny, holandštiny, japonštiny, korejštiny, dánštiny, finštiny, švédštiny a norštiny. Betaverze vývojářských nástrojů Windows Phone Mango Developer tools pro vývoj nové generace aplikací a her bude pro veřejné stahování uvolněna do 24 hodin od dnešní tiskové konference. Více informací o těchto nástrojích včetně možnosti stažení veřejné verze je k dispozici na http://windowsteamblog.com.

Tisková zpráva, Microsoft ČR

 

Žádné komentáře:

Okomentovat