pondělí 4. července 2011

Microsoft Office Web Apps jsou již přístupné všem českým uživatelům

Společnost Microsoft dnes oznámila, že Office Web Apps jsou s konečnou platností k dispozici všem uživatelům v České republice. Zdarma je mohou používat nejen všichni uživatelé sad Microsoft Office 2010, jako tomu bylo dosud, ale nově i všichni registrovaní uživatelé bezplatných služeb Windows Live.


Office Web Apps představují funkčně odlehčené online verze kancelářských aplikací Microsoft Word, Excel, PowerPoint a OneNote, které umožňují vytvářet, zobrazovat, upravovat a sdílet dokumenty přímo ve webovém prohlížeči. Dokumenty jsou přitom uložené v 25 GB webovém úložišti Windows Live SkyDrive, jsou tedy k dispozici odkudkoliv.

Office Web Apps jsou vedle webového úložiště SkyDrive integrovány i se světově nejrozšířenější veřejnou elektronickou poštou Hotmail, kde je možné aplikace používat k prohlížení a editaci příloh. Díky propojení těchto služeb je možné bez jakéhokoliv omezení zasílat e-mailem soubory velké až 50 MB. Hotmail navíc umožňuje správu více účtů, import a správu kontaktů z jiných emailových účtů či sociálních sítí a obsahuje i výkonný antispamový filtr.

„Oblíbenost našich kancelářských aplikací v online verzích překonala naše očekávání. Od uvedení na světový trh v červnu loňského roku už Office Web Apps používá přes 30 milionů uživatelů. Důvodem je vysoká věrnost zobrazení dokumentů a podobnost ovládání s aplikacemi Microsoft Office. V české verzi Office Web Apps jsou od dnešního dne navíc dostupné nové funkce aplikací,“ vysvětluje Petr Bobek, produktový manažer divize Information Worker ve společnosti Microsoft.

Nové funkce Office Web Apps zahrnují: automatické doplňování buněk a vkládání grafů v Excel Web App, vkládání klipartů a obohacení motivů v PowerPoint Web App a tisk z editoru Word Web App. Nově je možné vkládat prezentace a tabulky do blogů a otevírat přímo v Microsoft Office (běžícím na PC) dokumenty uložené na SkyDrive.

Pro využití výše popsaných bezplatných služeb postačí napsat do internetového prohlížeče www.hotmail.cz. Na této adrese je možné získat kompletní sadu Windows Live, včetně služeb Hotmail, SkyDrive a Office Web Apps.

Tisková zpráva, Microsoft ČR

Žádné komentáře:

Okomentovat