pondělí 4. července 2011

Další novinky v Office Web Apps

Během března se webové aplikace Office Web Apps staly dostupné pro uživatele ve více než 190 zemích. Podoba webových verzí aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote není v žádném případě konečná a neustále se vyvíjí, aby byla co nejvíce graficky i funkčně podobná klasickým aplikacím Office. Všechny tyto aplikaci jsou dostupné samozřejmě zdarma a v češtině.  Některé další změny přichází v těchto dnech. S webovými verzemi aplikací můžete pracovat na webu www.skydrive.cz


Excel
Excel Web App se v tomto updatu dočkala největších změn a vylepšení a to zejména při práci s listy a funkcemi. I v Excel Web App je nyní možné vkládat, mazat nebo přejmenovávat listy ve webovém sešitu.
 

Další výraznou změnou je funkce Automatické shrnutí, které je jednou z nejpoužívanějších součástí klasického Excelu. Druhou novinkou týkající se vzorců a výpočtů je poté pomocník pro vkládání vzorců.
 

PowerPoint
Druhou aplikací, která se dočkala novinek je PowerPoint WebApp. Nyní je možné při práci s prezentací měnit rychle motiv celé prezentace, takže během chvilky můžete mít hotovou kompletní grafickou podobu a můžete se zaměřit pouze na samotný obsah vaší prezentace. I v klasickém PowerPointu je tato funkce jednou z nejpoužívanějších, protože zásadním způsobem šetří váš čas. Na výběr máte více jak 45 grafických motivů. Při vytváření nové prezentace jste rovnou na výběr motivu dotázání, takže již od začátku tvorby může být vaše prezentace působivě graficky zpracována.

Žádné komentáře:

Okomentovat